Positieve hondentraining

Hondenopvoeding.be werkt volgens de positieve trainingsmethode wat betekent dat we omgaan met de hond volgens het tempo van de hond en de hond belonen voor elk gedrag dat hij stelt om tot gewenst gedrag te komen. De beloning betekent dat de hond goed bezig is of het gewenst gedrag toont. Binnen deze visie wordt er niet geroepen naar de hond, trouwens de hond hoort beter dan wij. Wat je gebruikt als beloning is volledig zelf te bepalen. Dit moeten uiteraard geen snoepjes zijn.

Door het werken volgens de positieve trainingsmethode leert je hond sneller en krijgt een veel betere relatie met zijn baasje. Waar straf, ook bij mensen, tot resultaat heeft dat hij bang wordt, is positieve training een manier om de band tussen jou en de hond veilig te stellen.

We kiezen heel bewust om de hond nooit te straffen omdat we er van houden gedrag te ontwikkelen dat voorspelbaar is. Dikwijls wordt de hond zelfs niet verwittigd wanneer hij fout bezig is maar wordt er getrokken aan de lijn of geroepen of pijn gedaan. Het niet gewenst gedrag verdwijnt dan misschien maar je hebt geen garantie voor het gedrag dat de hond dan zal stellen. Straffen is altijd negatief voor je hond en je relatie met de hond.

Hondenopvoeding.be biedt een programma voor jonge honden vanaf 14 weken en volwassen honden.   We zorgen er voor dat je een fijne, betrouwbare en veilige relatie kan opbouwen met je hond. We werken vooral stress-vrij en kunnen trainen zowel bij u thuis als op verplaatsing. Er kan gekozen worden voor individuele trainingen of groepstrainingen. Deze groepen zijn kleine groepjes van 4 honden.  

Theorielessen: Naast de aandacht die gaat naar het opvoeden van de hond, gaan we tegelijk ook aan u als geleider/baas de nodige uitleg geven over het boeiende gedrag van je hond en hoe en waar je dit kan bijsturen. Wat vertelt mijn hond mij, waar moet ik rekening houden, hoeveel mag ik wandelen. De theorielessen gaan altijd bij ons door. 

Onze tarieven zijn inclusief BTW.

Groepslessen zijn mogelijk indien er voldoende kandidaten zijn om een groepje te vormen. De vaardigheden en leeftijd van de hond en de vaardigheden van de geleider bepalen het niveau. Dit wordt door ons beoordeeld.

Wij komen op verplaatsing: in een regio van 10 km is de verplaatsing gratis. Verdere verplaatsingen zijn € 0,50/km vanaf ons adres.

KENNISMAKINGSGESPREK

Een eerste kennismakingsgesprek duurt tussen 1 à 2 uurtjes. We kijken wat de wensen zijn en waar we aan tegemoet kunnen komen. Indien er een akkoord is, zetten we een trainingsplanning op. Ook wordt er gekeken of het juiste materiaal aanwezig is en trachten we op alle vragen een antwoord te geven. Best zijn alle leden van het gezin aanwezig tijdens dit gesprek.

Individueel gesprek: 30 euro

Jonge en volwassen honden
(voor hondjes vanaf 6 maanden)

Indien u uw afspraak of les binnen de 24 uur voor de aanvang annuleert, zal deze aangerekend worden !


Hondjes vanaf 6 maanden.

Een les duurt 45’. Deze lessen zijn veel zwaarder voor je hond omdat er weinig tot niet gerust wordt tijdens de les. Het is dus voor hond en baasje intensiever dan klassen van 10 en meer. Het tempo waarmee je hond leert, is intensiever en ligt dus ook hoger.

 • Individuele lessen:
  1 les: 30 euro
  Abonnement 5 lessen: 140 euro
  Abonnement 10 lessen: 240 euro
 • Groepslessen:
  1 les: 24 euro

  Met 2 honden:
  1 les: 22 euro
  Abonnement 5 lessen: 100 euro
  Abonnement 10 lessen: 180 euro

  Met 3/4 honden:
  1 les: 20 euro
  Abonnement 5 lessen: 85 euro
  Abonnement 10 lessen: 155 euro

Puppy's
(hondjes van 8 weken tot 6 maanden)

Indien u uw afspraak of les binnen de 24 uur voor de aanvang annuleert, zal deze aangerekend worden !


 • Individuele lessen:
  1 les: 24 euro
  Abonnement 5 lessen: 100 euro
  Abonnement 10 lessen: 180 euro
 • Groepslessen:
  1 les: 22 euro

  Met 2 pups:
  1 les: 20 euro
  Abonnement 5 lessen: 85 euro
  Abonnement 10 lessen: 150 euro

  Met 3/4 pups:
  1 les: 18 euro
  Abonnement 5 lessen: 75 euro
  Abonnement 10 lessen: 130 euro

© Hondenopvoeding.be - Webdesign: Smart Site Solutions