Gedragsbegeleiding

Hondenopvoeding.be begeleidt eigenaars en honden bij gedragsproblemen. Deze trainingen zijn altijd individueel tot uitbreiding van moeilijkheid dit toelaat.

Gedragsproblemen bij jonge en volwassen honden worden bij ons deskundig geanalyseerd, in kaart gebracht. We spreken een moment af en komen op gesprek bij u thuis. Dit neemt wel wat tijd in beslag. We praten met de eigenaar/geleider. Indien andere gezinsleden aanwezig kunnen zijn is dit zeker aan te raden zo krijgen we een totaalbeeld. We vragen je ook om je hond te filmen en dit vooraf door te mailen. Na ons gesprek wordt er een behandelvoorstel geformuleerd dat je ofwel zelf kan uitvoeren of onder begeleiding van ons kunt volgen. We zijn er van overtuigd dat het weinig tot geen zin heeft indien wij de hond voor u overnemen omdat de hond dan bij ons het gewenst gedrag misschien wel stelt maar niet bij u. Voorbeelden zoals angst, blafgedrag, stress,…, maar ook bijtgedrag en agressie, verdienen de juiste aanpak.

Gedragsbegeleiding is een aanpak die je langzaam opbouwt. Agressie, angsten, ga je niet veranderen door straffen. We helpen je om je hond te begrijpen en een juiste aanpak te ontwikkelen waardoor je je hond leert omgaan met moeilijke situaties of ze juist leert te vermijden. Net als bij mensen is dit een aanpak die je niet op enkele keren verandert maar moet groeien.

Naast gedragsbegeleiding voor jonge en volwassen honden, hebben we ook begeleiding bij gedragsproblemen bij puppy’s. We begeleiden gedragsproblemen gaande van zindelijkheidstraining, blafgedrag, trekken aan de lijn, bijtgedrag,…, tot agressief gedrag.

Lespakket voor kinderen en scholen bestaat uit een af te spreken aantal lessen die idealiter minimum 1 theorieles en 1 praktijkles inhouden waarin jonge kinderen leren wat een hond is, zijn gedrag en hoe ze daar best mee omgaan. Praktijktoetsing is meestal zeer geliefd.

Hondenfobie: vanuit mijn opleiding als psychiatrisch verpleegster-therapeut en de kennis over honden en gedrag, stellen we een specifiek programma op voor mensen met een fobie voor honden waarin men zelf bepaalt hoever men hierin wil gaan. Prijzen zijn af te spreken afhankelijk van het aantal sessies. 

Trainingen gaan door bij u thuis of op verplaatsing maar in het begin best in de eigen thuissituatie. Nadien wordt de moeilijkheidsgraad verzwaard.

U kan ook kiezen om uw hond te begeleiden bij u thuis terwijl u werkt.

Alle formules zijn op maat uit te werken in overleg met u. 

Kostprijs

Indien u uw afspraak of les binnen de 24 uur voor de aanvang annuleert, zal deze aangerekend worden !


Gedragsbegeleiding wordt opgestart indien je hond een gedragsprobleem ontwikkelt of ontwikkelt heeft. Een probleem kan op elk moment in het leven van de hond ontstaan.

Er is een uitgebreide kennismaking door: een vragenlijst, een uitgebreid gesprek.

Nadien wordt er een behandelvoorstel geformuleerd. Dit kan je zelfstandig of met ons verder trainen. Begeleiding van gedragsproblemen vragen veel geduld en oefening. Of een problem opgelost geraakt hangt af van jezelf als geleider, de mate van oefening en geduld, je hond, de aard en duurtijd van het probleem, …, kortom success is multifactorieel.

 • Gedragsbegeleiding 1 u
  70 euro
 • Eerste gesprek 1.30 u
  90 euro
 • Schriftelijk verslag
  60 euro
 • Adviesgesprek
  90 euro

© Hondenopvoeding.be - Webdesign: Smart Site Solutions